Inox balustrades met glaspanelen
Inox balustrades met glaspanelen
Inox balustrades met glaspanelen
Inox balustrades met glaspanelen
Inox balustrades met glaspanelen
Inox balustrades met glaspanelen
Inox balustrades met glaspanelen
Inox balustrades met glaspanelen

Inox balustrades met glaspanelen

Er zijn veel opties beschikbaar om inox profielen met glaspanelen van verschillende vorm, grootte en kleur te combineren. Dat betekent dat er breed gamma van producten bestaat om eruit te kiezen en van het uitzicht van Uw terrass of veranda te genieten.

Waarom voor en balustrade met glaspanelen kiezen?

Tussen de balusters van de inox balustrade worden er verschillende van vorm , dikte en kleur glaspanelen ingericht. Deze worden vastgegrepen aan de balusters met behulp van speciale houders. Heel geschikt voor terassen en veranda’s met een mooie uitzicht.

Wit glas

PNS
Wit glas

 • Veiligheid
 • Stevigheid
 • Duurzaamheid
 • Geluidsisolatie
 • Zonnebeschermingcontrole
Gekleurd glas

PNS
Gekleurd glas

 • laag niveau van lichtreflectie
 • Hoog zonnebescherming effect
 • Past bij de omgeving
mat glas

PNS
mat glas

 • Veiligheid
 • Comfort
 • Decoratieve functies
Geornamenteerd glas

PNS
Geornamenteerd glas

 • Geometrische vormen of andere onwerpen
 • De doorzichtigheid wordt bepaald door de structuur of het ontwerp zelf
 • decoratieve toepassingen
 • Gehard gelaagd en mat glas

Gehard glas

Het geharde glas wordt geproduceerd om een zekere verbetering van de veiligheid, sterkte en duurzaamheid. Bij deze werkwijze van het glas wordt het tot een hoge temperatuur gebracht en vervolgens wordt het reeds bewerkte en op maat gesneden glas snel afkoeld. Dit betekent dat na het afschrikken kan het glas niet meer gesneden worden, of gerand, geboord- of op andere manieren verwerkt worden behalve dan matten en lamineren. Dit betekent dat eerst worden de glaselementen gesneden en verwerkt en daaarna worden deze in de gloeioven gebracht. In de oven wordt het glas verhit tot ongeveer 700 ºC, en vervolgens met behulp van computerbesturing naar de afkoelsectie verplaatst waarin wordt het snel door lucht onder hoge druk afgekoeld. Deze snelle afkoeling veroorzaakt hoge druk en spanning op de biutenlaag van het glas en zorgt ervoor dat de kern van het glas onder druk blijft. Hoewel de fysische eigenschappen onveranderd blijven, de extra spanningen binnen het glas verhogen de thermische en mechanische sterkte.

Voordelen van het geharde glas

 • Veiligheid - De kans dat gehard glas breekt is minimaal, maar als dat per ongeluk gebuurt dan breekt het glas in piepkleine stukjes. Dit vermindert het gevaar van blessures.
 • Stevigheid - Het geharde glas omvat een enorme mechanische sterkte en is tussen 4 a 5 keer sterker dan het gewone glas van dezelfde dikte. Dit komt door de spanning die onstaat tijdens het verharden. Ook heeft het een hogere thermische weerstand dan het normale glas en kan het temperatuurverschil tot en met 250 ° C weerstaan. Het is stabiel bij temperaturen van -70º tot 300 ° C.
 • Duurzaamheid - Het is heel moeilijk een gehard glas te laten breken in vergelijking met het gefloatte of gelaagde glas.
 • Geluid - Het geharde glas bevat dezelfde geliuidsisolerende eigenschappen als het gewone monolithische glas.
 • Zonbeschermingcontrole - Het geharde glas levert dezelfde prestaties als een gewoonglas dat niet gehard is.

Gelaagd glas

Het glas kan gelaagd/gelamineerd worden- in vorm van “triplex”. Het gelaagde glas heeft een hoog niveau van veiligheid. Maar in vergelijking met het geharde glas (Sekurit) heeft het triplex glas nog andere voordelen en eigenschappen. Triplexglas bestaat uit twee lagen van helder glas die gelijmd (gelamineerd) worden met een stabiele kleurloze PVB laag tussen de glaspanelen. Als het triplex glas bij een verkeersongeval, klap of overval/inbraak breekt dan zijn er geen scherpe stukjes maar enkel fragmenten die vastgelijmd blijven aan de film en uiteindelijk kunnen de stukjes de mensen in de nabijheid van het breken niet verwonden. Zelfs gebroken en gebarsten blijft het triplexglas brak als barrière tegen andere invloeden, wat echt een groot voordeel is.

Getint glas

De glaselementen voor balustrades kunnen ook getint/gekleurd worden in verschillende kleuren en tinten. De technologie van de verwerking van gekleurde glas is gelijk aan die van de kleurloze floatglas - in het begin van het productieproces bij de belangrijkste grondstoffen worden er metaaloxiden toegevoegd die de kleur aan het glas geven - groen, blauw, grijs, brons en zo voort. Behalve het bereiken van esthetieke voordelen , is het gekleurd floatglas in de eerste plaats bedoeld om zonnewarmte, UV-belichting en verblinding door de zon binnen het gebouw te verminderen.

Het gekleurd floatglas bereikt de bekende kenmerken door het absorberen van zonenergie en daarom wordt soms dit glas warmte- of hitteabsorberende glas genoemd. Dat betekent dat het glas onder thermische druk blijft en sommige dikkere of donkerder gekleurde elementen zullen gehard moeten worden om een breuk door thermische spanningen te vermijden.

Voordelen van het getinte glas

 • Grijs glas - wordt gekenmerkt door de lage lichttransmissie en een betere controle van zonnewarmte en verblinding.
 • Brons gekleurd glas - Het bronsgekleurde glas is ontworpen om de zonnewarmte en verblinding te verminderen maar ook levert het een hogere doorlaatbaarheid van het daglicht geven dan degene van het grijze glas.
 • Groen glas - het groene glas werd oorspronkelijk gebruikt in de automobielindustrie omdat het een zeer hoge lichttransmissie leverde. Moderne groene tinten bieden een betere zonnebeschermende-prestaties met een betere lichtdoorlaatbaarheid dan de grijs- en bronstinten.
 • Donkerblauw glas - Het donkerblauwe glas is een alternatief van de grijs- en de bronsgetinte versies en levert een gelijke kwaliteit.
 • Lichtblauw glas - Het lichtblauwe glas is een perfecte oplossing in het geval wanneer dik glas met hooge lichtdoorlaatbaarheid moet gebruikt worden.

Het gekleurde glas kan verwerkt, gehard, gelaagd en gebogen worden. Zo een soort glas wordt gebruikt voor zonbeschermingcontrole, omdat het meer warmte absorbeert dan het gewone doorzichtige glas en de meeste van de geabsorbeerde hitte naar buiten uitstoot omwille van de natuurlijke convectie.


Andere modellen Inox balustrades

Garantie

De garantie van onze profielen is 10 jaar – een periode waarin wij rust en veiligheid over onze producten garanderen.

Onderhoud

Het onderhouden van storingen of defecten wordt uitgevoerd in de kortste mogelijke termijn binnen of buiten de garantieperiode.