Houten balustrades
Houten balustrades
Houten balustrades
Houten balustrades
Houten balustrades
Houten balustrades
Houten balustrades
Houten balustrades

Houten balustrades

De houten balustrades hebben voordelen die ze populair en gevraagd op de markt maken. Het hout is ecologisch zuiver en uniek en laat verschillende manieren van verwerking. Het impregneren verlengt de levensduur van het hout met meerdere decennia.

 • Milieuvriendelijk materiaal

  Milieuvriendelijk materiaal

 • Unieke schoonheid

  Unieke schoonheid

 • Bijzondere stevigheid

  Bijzondere stevigheid

Waarom voor een houten balustrade kiezen?

Het unieke van het hout in combinatie met de ecologische zuiverheid maakt het heel populair in de productie en installatie van leuningen. Het eindproduct wordt uniek door de vormen van de individuele elementen, evenals de grote waaier van kleuren en vernissen. U mag kiezen tussen eik, beuk, walnoot, kers, essen, linde en naaldhout. Het hout wordt verplicht geïmpregneerd. Dat verlengt de levensduur van het hout met meerdere decennia.


Modellen Houten balustrades

Garantie

De garantie van onze profielen is 10 jaar – een periode waarin wij rust en veiligheid over onze producten garanderen.

Onderhoud

Het onderhouden van storingen of defecten wordt uitgevoerd in de kortste mogelijke termijn binnen of buiten de garantieperiode.


Technische details

De houten balustrades en leuningen zijn gemaakt van verschillende soorten hout. Ze bestaan uit specifiek gevormde verticale kolommen/houders en handvatten. Voor een grotere sterkte worden er balusters geïnstalleerd . Die zijn verankerd aan de betonnen structuur van het gebouw met chemische ankers en de handgreep wordt aan hen bevestigd met schroeven en stalen leuninghouders. Het hout wordt eerst geïmpregneerd om levende insecten, schimmels en andere in het constructie te vermijden.De kolommen en handgrepen worden eerst gevormd door draaien en frezen, en vervolgens worden ze gepolijst of met grondverf en verf of lak in de gewenste kleur geschilderd. De laklaag is erg duurzaam.

Polijsten

Op het goed geschuurde oppervlak van het hout worden er een paar druppels lijnzaad- of andere plantaardige olie aangebracht die manueel afgeveegd wordt met een doek en zo begint het polijsten. Het polijsten gebeurt in drie fasen: vullen van de houtporiën en grondverf aanbrengen); werkelijk polijsten; onpolijsten en laatst voltooien van het proces. Als wij een soort hard hout met minder poriën verwerken dan wordt het gemakkelijker gepolijst. In geval van zacht hout met grotere poriën zelfs met een goede slijpen, moeten de poriën op voorhand vullen door fijne poeder van puimsteen op het oppervlak te strooien en dan polijsten. Zo krijgt men een mooi glanzend oppervlak

Lakken

Op de goed geschuurde, droge geborsteld en gegrond of unprimed balustrade worden er één of meer laklagen aangebracht. Vernissen worden aangebracht met een spuitpistool, een zachte kwast of roller in één richting – langs de lengte of dwars op de houten vezels in rechte lijnen om lak residues te voorkomen.


Handvatten

Houten balustrades
 • De handvatten voor de houten balustrades zijn elegant ontworpen om een comfort en mooi design van het product te bereiken.
Houten balustrades
 • De handvatten worden met een draaibank gevormd of gefreesd op een unieke manier.
Houten balustrades
 • De houten handgrepen worden aan een RVS profiel vastgehouden om deformatie te vermijden.
Houten balustrades
 • De houten handvatten worden geimpregneerd en gelakt met Iets vernis voor hout of andere soort corrosievast vernis.

Kolommen

Houten balustrades
 • De kolommen en balusters voor houten relingen zijn elke keer individueel ontworpen
Houten balustrades
 • Speciale vormen om de beste stevigheid en schoonheid van het product te bereiken.
Houten balustrades
 • De kolommen en de balusters worden met draaibank gevormd of gevreesd en krijgen unieke vormen.
Houten balustrades
 • U mag kiezen tussen eik, beuk, walnoot, kersen, essen, linden en naaldhout
Houten balustrades
 • Het hout wordt verplicht geïmpregneerd.