Balustrades van smeedijzer
Balustrades van smeedijzer
Balustrades van smeedijzer
Balustrades van smeedijzer
Balustrades van smeedijzer
Balustrades van smeedijzer
Balustrades van smeedijzer
Balustrades van smeedijzer

Balustrades van smeedijzer

De balustrades van smeedijzer zijn bijzonder duurzaam. U mag kiezen uit een breed gamma van kleuren en kleureffecten, zoveel als verschillende decoraties. Het variëren bij het design biedt talloze mogelijkheden van architectuur- en kunstcombinaties aan.

 • Uitzonderlijke stevigheid

  Uitzonderlijke stevigheid

 • Fijne details

  Fijne details

 • Grote diversiteit van profielen

  Grote diversiteit van profielen

Waarom voor een balustrade van smeedijzer kiezen?

De balustrades van smeedijzer bestaan uit compositie van gesneden roestvrij staal /RVS/ profielen en decoratieve stalen elementen van RVS, kennmerk S235JR volgens de normen van de Bulgaarse staatcommissie qua Standard – RVS staal merk EN 10219. Zij zijn heel sterk vastgehhouden aan verschillende oppervlakken , er is enorm breed gama van deco elementen en diversiteit van architectuur- en kunstcombinaties. Dit zijn vierkante, rechthoekige , verdraaide, gevlochten of geperforeerde smeedijzer spalken, verticaal vastgehouden aan de betonen constructie van het gevouw, met een horizontaal vastgehouden handgreep en vullingelementen in verschillende combinaties van RVS profielen, ornamenten, deco onderdelen, glas en andere. Om een bijzondere stevigheid van de constructie te bereiken worden de profielen gelast door booglassen met inert gas. De duurzaamheid van de verf wordt bereikt door poedergrondverf, poedrecoaten en Patina effecten.


Technische details

Voor de balustrades van smeedijzer worden er profielen van roestvrij staal S235JR gebruikt volgens de normen van de Bulgaarse staatcommissie qua Standard – RVS staal merk EN 10219 met een wanddikte van het metaal van 2 mm of meer. Na de opmetingen door de technicus genomen en het voorbereiden van een uitgebreid project voor de balustrade worden de stalen profielen heel precies gesneden en vervolgens gelast in overeenkomst met het door de klant gekozen ontwerp. Er worden door de klant geselecteerde decoraties, versieringen, ringen, manden of andere panelen toegevoegd, dan wordt het product geschuurd en ontvet.

Poedercoaten van smeedijzer bamustrades

Op de ontvette en gekuiste onderdelen van de balustrade wordt er door een elektrostatisch veld verf in poedervorm gebracht (gesproeid) in gespecialiseerde camera's. Na het bakken op de juist geselecteerde technologische regime - meestaal180-200ºC, wordt de verf gepolymeriseerd en glad. Een decoratief patinaeffect wordt bereikt met een speciaal getinte verf zoals gouden, koperen, zilveren, groen, en zo voort. Met zo een verf kan het proces heel snel aflopen letterlijk binnen vijf of tien minuten, maar er is vanzelfsprekend tijd nodig voor het afdrogen. De verf wordt normaal met een platte, halfdroge borstel met soepele schuifbewegingen op het metaal aangebracht enkel op de bovenste oppervlakken van het product.

Montage

De afgewerkte profielen van de balustrade worden samengesteld en door ankering of lassen van de profielen, met behulp van mechanische of chemische ankers die een hoge stevigheid en duurzaamheid leveren.


Montage

Bovenmontage

PNS
Bovenmontage

 • Op het onderste deel van de balusters worden er montageplanken gelast die aan de vloer of op de trappen worden vastgehouden. Een decoratief dekseltje bedekt de planken na de montage.
Zijmontage

PNS
Zijmontage

 • Op het onderste deel van de balusters worden er montageplanken gelast die aan de zijkant van de vloer of op zijkant van de trappen worden vastgehouden. Een decoratief dekseltje bedekt de planken na de montage.

Verwerken

Patinaeffect

PNS
Patinaeffect

 • Na een grond van poedercoating, meestal zwart mat, wordt de decoratieve patina gebracht met speciale verf in verschillende nuances zoals goud, koper, zilver, groen en zo voort. Het proces duurt maar enkele minuten maar daarna is er tijd nodig om het product af te drogen.
Poedercoaten

PNS
Poedercoaten

 • De elektrostatische afzetting van polymere materialen in poedervorm is een werkwijze voor het aanbrengen van corrosiewerende en decoratieve bekledingen op profielen en accessoires. De kleur assortiment omvat meer dan 200 kleuren.

Design

Met een laag niveau van concentratie van decoratieve elementen

PNS
Met een laag niveau van concentratie van decoratieve elementen

 • Simpel gelegen deco elementen, gesmeed ijzerspalken, onderdelen om in te richten tussen de balusters van de reling.
Met een gemiddeld niveau van concentratie van decoratieve elementen

PNS
Met een gemiddeld niveau van concentratie van decoratieve elementen

 • Gemiddeld gelegen deco elementen, gesmeed ijzerspalken, bloemen, bladeren, en panelen onderdelen om tussen de balusters van de reling in te richten.
Met een hoog niveau van concentratie van decoratieve elementen.

PNS
Met een hoog niveau van concentratie van decoratieve elementen.

 • Groot aantal deco elementen, gesmeed ijzerspalken, bloemen, bladeren, en panelen onderdelen om tussen de balusters van de balustrades in te richten.